Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Geldigheid van mijn herlaadkaart

Alle herlaadkaarten zijn in principe onbeperkt geldig, maar waar je wel op moet letten is de geldigheid van het beltegoed.

Prepaid simkaart gedeactiveerd

Als je een herlaadkaart niet herlaadt voor de gestelde termijn dan vervalt je prepaid kaart. Dit betekent dat je jouw telefoonnummer kwijt bent en je simkaart niet meer werkt. Sommige providers maken nog gebruik van een ‘ontdooi’ periode waarin je wel gebeld kan worden. Je simkaart wordt dan eerst bevroren voordat deze wordt gedeactiveerd. In deze periode krijg je dus nog een aantal weken of maanden de tijd om je simkaart niet te laten vervallen. Let op: dit is niet bij alle providers het geval! In de beschrijving van de simkaart of op de website van de provider staat wanneer je dient te herladen of een betaalde ‘actie’ moet uitvoeren, zoals een uitgaand gesprek voeren, een sms’je versturen of een mobiele site bezoeken.

Geldigheid beltegoed

Bij de meeste providers is het beltegoed 12 of 6 maanden geldig. Het is daarnaast meestal een eis om op te waarderen. Wel is het zo, bijvoorbeeld bij Mobistar, dat je oude beltegoed ook met 12 maanden verlengd wordt bij een nieuwe opwaardering. Bij een Pay&Go-kaart is het tegoed ook 1 jaar geldig, waardeer je op met 5,- dan wordt de geldigheid met 1 maand verlengd. Waardeer je op met een bedrag boven de 5,- dan wordt de geldigheid van de herlaadkaart met 12 maanden verlengd. Deze voorwaarden zijn dus per provider verschillend, houd daar rekening mee. Let goed op de algemene voorwaarden van de desbetreffende provider.

Hoe vaak ga je de herlaadkaart gebruiken?

Het is verstandig om te kijken hoe vaak je de prepaid kaart gaat gebruiken. Wanneer je van plan bent om de herlaadkaart weinig te gebruiken, dan is het aan te raden om een simkaart te kiezen waarvan het beltegoed 12 maanden geldig is. Bel, sms je veel en maak je gebruik van mobiel internet dan is het niet nodig om een simkaart te kiezen waarvan het beltegoed zo lang geldig is omdat de simkaart dan toch niet snel zal verlopen. Wil je meer informatie over herladen lees dan ons bericht Beltegoed opvragen en herladen.

4/5 - (3 stemmen)

4 thoughts on “Geldigheid van mijn herlaadkaart

 1. Beste,
  Ik ben mentor van een jongere (traject naar werk) die geen financiële ruimte heeft (echt geen). Hij kreeg al een gsm toestel maar ik zoek nu de goedkoopste manier waarmee begeleiders hem kunnen opbellen/berichten te sturen. Kunt u helpen?

  1. Beste Marieke,

   Uit ons aanbod lijkt me Ello Mobile een goede optie. Kies dan voor de simkaart zonder abonnement. Je betaalt hierbij wel een eenmalig bedrag voor de kaart van €20,-. Je krijgt deze 20 euro terug op je prepaid simkaart in de vorm van beltegoed. Vervolgens gelden deze tarieven:
   €0,14 per minuut
   €0,08 per SMS bericht
   €0,14 per MB.
   De link naar de Ello simkaart vind je hier in de tabel.

   Zolang hij zelf niet belt, sms’t of internet kost deze simkaart niets. Wel zal er eens in de 12 maanden mee gebeld, gesms’t of geïnternet moeten worden om de herlaadkaart geactiveerd te houden.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

 2. Beste,

  ben op zoek naar de goedkoopste formule prepaid simkaart om te gebruiken in mijn GPS SIM tracker voor mijn moto. Voor zover ik kan vergelijken is de Pay & Go Smart de beste formule; de belwaarde blijft 12 maanden geldig waarna er terug 10 € dient gestort te worden om een jaar te verlengen of bestaat er nog een goedkopere formule met langere geldigheid? Deze tracker werkt met data en SMS, mag dus eventueel een buitenlandse provider zijn, want zo lang mijn moto niet gestolen wordt heb ik de belwaarde uiteraard niet nodig. De prijs per dataeenheid of per sms is hier dus van ondergeschikt belang.
  Met dank voor uw antwoord.
  Alvast bedankt voor de reactie, Chris

  1. Beste Chris,

   Voor dit moment lijkt me dit een goede deal. Je hebt al goed onderzoek gedaan.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *