Written by Dylan de Graaff

Prepaid simkaart met databundel

Tegenwoordig is het mogelijk om een databundel af te sluiten op je herlaadkaart. Dit kan uitkomst bieden voor mensen met een hoge databehoefte. Een databundel houdt in dat je elke maand een vast bedrag betaalt voor een bepaalde hoeveelheid MB’s. Hoe je een databundel afsluit en wat de voor- en nadelen hiervan zijn leggen we je verder uit in deze blogpost.

Herlaadkaart met databundel

Een prepaid simkaart met data bundel komt voor in verschillende vormen. Er kan gekozen worden voor een databundel van een dag. Hierdoor kun je een dag gebruik maken van een bepaald aantal MB’s. Ook heb je databundels van een week en een maand. Hierbij kan je gedurende de periode gebruik maken van je MB’S en worden ze na de periode weer opgevuld tot de afgesproken hoeveelheid. Voor deze databundels betaal je een vast bedrag elke dag/week/maand.

Heb ik aan een prepaid simkaart met databundel profijt?

Dit kun je makkelijk uitzoeken als je op de hoogte bent van je eigen gebruikt. Verbruik je bijvoorbeeld 1000 MB per maand? Vermenigvuldig dit dan met MB kosten van je provider, is dit hoger dan de databundel kosten per maand? Dan ben je voordeliger uit met een databundel. Neem als voorbeeld de databundel met internet. Hierbij betaal je een bedrag per maand voor MB’s. Omgerekend zou je zo vele malen goedkoper uit zijn dan wanneer je gebruik zou maken van je eigen beltegoed.

Voordelen van een prepaid simkaart met databundel

Door maandelijks een vast bedrag te betalen heb je altijd de beschikking over een bepaalde hoeveelheid MB’s. Het voordeel hiervan is dat je vaak goedkoper uit bent dan wanneer je dezelfde hoeveelheid MB’s gebruikt zonder abonnement. Neem bijvoorbeeld prepaid bundel van Mobile Vikings, bij een bundel met 4 GB data betaal je 2,6 cent per MB. Het enige nadeel is dat je ook wat belminuten en SMS’jes krijgt. Wanneer je 4GB zou verbruiken zonder een databundel kost het je € 0,15 per MB. Hoe groter je databundel hoe minder je per MB gaat betalen. Benieuwd naar de bundels? Bekijk ze hieronder!

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
Mobile Vikings

(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 minuten)
0,200,0025
(0,25 cent)
0,02
(2 cent)
Bestellen
Mobile Vikings

(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 minuten)
0,150,004
(0,4 cent)
0,0075
(0,7 cent)
Bestellen
Mobile Vikings

(€25,- herladen= 3GB - 4000 sms - 200 minuten)
0,1250,0063
(0,6 cent)
0,0063
(0,6 cent)
Bestellen

Nadelen van een prepaid simkaart met databundel

Met een databundel heb je elke maand een vaste hoeveelheid MB’s ter beschikking. Wanneer je deze MB’s niet gebruikt verdwijnen ze aan het eind van de maand weer, je krijgt niet je geld terug voor de ongebruikte MB’s. Bij het afsluiten van een databundel is het dus van belang dat je goed weet wat je maandelijkse verbruik is, zodat je niet teveel of te weinig MB’s in je databundel stopt.

Internetsnelheid herlaadkaart

Bij het afsluiten van een databundel is het ook van belang om te controleren wat voor internet de provider biedt. Niet alle providers bieden namelijk 4G internet aan.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *