Met een WiFi router met simkaart creëer je je eigen WiFi-netwerk, zodat je buitenshuis gebruik kunt maken van snel en stabiel internet op meerdere apparaten. Bekijk hier direct geschikte routers en lees meer informatie over modems met simkaarten!

Router met simkaart bestellen

Direct je eigen router met simkaart kopen? Hieronder zie je onze router die we hiervoor ontwikkeld hebben. Deze leveren we met een XIPO connect prepaid data kaart (plus 2 GB gratis data).

Op zoek naar een router voor gebruik in Nederland, bijvoorbeeld omdat je daar regelmatig bent voor werk of familie / vrienden, of voor op vakantie? Deze hebben wij ook ontwikkeld en komt zo snel mogelijk beschikbaar.

De geleverde router is de Huawei E5785-320. Hierop kun je tot 10 apparaten tegelijk aansluiten. Bovendien is er op de modem een scherm aanwezig en wordt er gebruik gemaakt van een krachtige 3000 mAh batterij.

Hoe werkt een WiFi router met simkaart?

Een mobiele router is een oplossing voor internet op meerdere apparaten op plekken waar je geen verbinding met een (openbaar) WiFi-netwerk kunt maken. Daarom wordt het een WiFi router genoemd: je creëert je eigen WiFi-netwerk.

Een kastje zelf is echter niet voldoende; je hebt een WiFi kastje met simkaart nodig. De simkaart zorgt ervoor dat je router verbinding met het internet kan maken. Deze plaatst je dus in de router. Vervolgens kun je hierop meerdere apparaten aansluiten via WiFi.

Hoewel routers en simkaarten ook los aangeschaft kunnen worden, is een oplossing voor beide samen vaak gewenst. Wij leveren voor onze producten altijd instructies voor het instellen mee.

Waar heb ik dekking?

In België heeft onze MiFi router Europa dekking via de volgende mobiele netwerken:

  • Proximus
  • Orange

Uniek aan onze mobiele router met simkaart (Europa) is dat er in de meeste landen meerdere netwerken op aangesloten zitten, waaronder dus in België. Je hebt hierdoor in de meeste landen een betere dekking en stabiel internet!
Hieronder zie je een tabel met de volledige dekking en alle aangesloten netwerken per land.

De Nederlandse variant heeft alleen dekking in Nederland via het mobiele netwerk van T-Mobile.

Router met 4G internet

Vandaag de dag wil je voor snel en stabiel internet gebruik maken van 4G. Dit geldt in Nederland, maar eigenlijk wereldwijd. De 2G en 3G netwerken zijn verouderd en trager.

Met onze routers heb je altijd internet via stabiel 4G. Hoewel onze producten ook via 2G en 3G werken, willen de meesten natuurlijk gebruik maken van 4G, wat dus ook de ‘standaard’ netwerk is.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om voor 5G te kiezen. Dit is echter op dit moment niet sneller of stabieler dan 4G, maar vaak wel duurder. Daarom kiezen wij op dit moment ook voor het betrouwbare mobiele 4G-netwerk. Je ontvangt dus een WiFi router met simkaart en 4G internet.

Waarom een data only kaart?

Het belangrijkste voordeel van een data simkaart voor een mobiele router, is dat je alleen betaalt voor internet en niet voor bellen en sms’en. Hierdoor kom je voordeliger uit en hoef je geen rekening te houden

Daarom leveren wij een WiFi router met data simkaart: een prepaid kaart van XIPO connect. Deze bevat onder andere de volgende voordelen:

✓ Simkaart onbeperkt houdbaar
✓ Data 1 jaar tot onbeperkt geldig
✓ 2 tot 3 providers aangesloten in de meeste landen (Europa sim)
✓ Gratis data (2 GB)
✓ Verbindt automatisch in ieder land (handmatig instellen niet benodigd)

Eenmalig dient deze simkaart juist te worden ingesteld met de router (Huawei E5785-320). Wij leveren hiervoor duidelijke instructies mee.

WiFi router met simkaart: je persoonlijke internetverbinding

Samengevat is een internet router met simkaart een perfecte oplossing voor buitenshuis internet op meerdere apparaten en voor meerdere personen. Je bent niet afhankelijk van onveilige en instabiele openbare WiFi-netwerken en creëert in plaats hiervan je persoonlijke veilige en stabiele WiFi-netwerk.