Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart formatteren

simkaartenHet kan wel eens voorkomen dat je simkaart vol zit. Met de nieuwere modellen telefoons gebeurt dit bijna niet meer het gebeurde vooral op oude telefoons. Maar het is evengoed lastig om te hebben daarom is het handig om te weten hoe je je simkaart kan formatteren. Maar wat houd het formatteren van een simkaart nu eigenlijk in? Een simkaart formatteren betekent dat je het geheugen van de simkaart leeg maakt. Als deze vol is bijvoorbeeld.

Inhoud van een simkaart

Wat staat er eigenlijk allemaal op een simkaart? Niet heel veel meer dan contacten telefoonnummers en sms’jes. Dit wordt automatisch op de simkaart gezet. Dingen die niet op de simkaart gezet worden zijn apps, video’s en foto’s. Dit betekent niet dat je deze dingen er zelf niet op kan zetten. Dat kan wel maar omdat een simkaart beperkt geheugen heeft heeft het niet zoveel zin.

Hoe moet je de simkaart formatteren op verschillende telefoons?

Omdat er verschillende soorten telefoons zijn zijn er ook verschillende manieren om je simkaart te formatteren. Per soort mobiel gaat dat zo:

iPhone

Bij een iPhone wordt er in principe niks opgeslagen op de simkaart maar op de telefoon zelf. Wil je evengoed nog een reset doen moet dat bij de instellingen→algemeen→stel opnieuw in→ herstel alle instellingen. Maar let op voor je dit doet maak wel een icloud kopie zodat je erna je apps, foto’s en filmpjes weer terug krijgt.

Prepaid telefoons

Bij oude prepaid telefoons krijg je vaak de keuze of je contacten nummers etc. op de simkaart of op de telefoon zelf wilt opslaan. Om deze nummers weer te verwijderen kan dit in het telefoonboek zelf onder de instellingen van een contact kan je zo het contact van de telefoon halen of van de simkaart af

Android telefoons

Bij Android worden al je contacten en nummers in de cloud opgeslagen. Maar dat betekent niet dat ze niet op je telefoon zitten. Je kan ze handmatig verwijderen van je simkaart af.
Bij Android is het iets ingewikkelder dan op iPhone. Omdat je bij Android telefoons externe sd-kaarten voor extra geheugen, op iPhone kan dit niet dus heb je een aantal extra stappen om te nemen.
Sommige Android telefoons slaan alle contacten en berichten automatisch op op de simkaart. hierdoor kan deze vol raken. Je kan op Android in een keer al je contacten exporteren naar je sd-kaart of je telefoons geheugen van je simkaart zijn geheugen af. Dit gaat zo: eerst ga je naar Instellingen -> Contacten -> Importeren/ Exporteren. Hierna kan je alle berichten handmatig verwijderen. Op oudere Android telefoons kan het voorkomen dat je dit niet kunt doen. Geen zorgen via je Google account kan je nu ook alles van je simkaart door naar de cloud exporteren dat er niks meer op de simkaart zelf staat.

Rate this post

2 thoughts on “Simkaart formatteren

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *