Over het algemeen weten senioren niet zo goed welke mobiele telefoons en bijbehorende abonnementen ze moeten kiezen. Hierdoor kan het weleens voorkomen dat ze onnodig extra kosten maken en dat willen wij uiteraard voorkomen. In dit artikel geven we de benodigde informatie om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een simkaart voor senioren.

Welke simkaart moet ik kiezen?

De keuze wat betreft herlaadkaarten is vrij simpel. Als je weinig mobiel belt, maar toch af en toe met familie of vrienden in contact wilt blijven, is een prepaid simkaart ideaal . Bij een prepaid simkaart worden er pas kosten gemaakt als je er iemand mee belt. De prepaid simkaart is geen abonnementsvorm zoals bij een sim-only, dus er is geen sprake van vaste maandelijkse kosten. Je bepaalt zelf hoeveel beltegoed je inkoopt bij de gekozen provider. Voor veel senioren komt het vaak voor dat ze weinig bellen, dus is een prepaid herlaadkaart vaak de beste keuze, doordat je wel kunt bellen maar nergens aan vast zit. De prepaid simkaart heeft nog een aantal andere voordelen die hieronder besproken worden.

Geen onverwachte kosten

Bij een prepaid simkaart betaal je pas zodra je gaat bellen en nergens aan vast zit qua maandelijkse abonnementen. Ook kun je niet buiten je bundel gaan, want als je beltegoed op is, kun je niet meer bellen. Hierdoor hoef je niet onnodig kosten te maken, want de provider kan je dan niet extra laten betalen zoals bij een sim-only pakket wel vaak het geval is.

Altijd bereikbaar

Als je beltegoed op is, kun je nog steeds gebeld worden. Hierdoor blijf je altijd bereikbaar. Ook kun je met een werkende internetverbinding gratis bellen over Whatsapp, waardoor je altijd bereikbaar bent. Uiteraard is het dan wel handig als je voldoende data over hebt op je simkaart.

Houdbaarheid van je beltegoed

Het enige punt waar op gelet moet worden met een prepaid simkaart dat je eens in de 6 maanden deze gebruikt door te bellen en te SMS’en. Sommige providers sluiten anders je nummer van het netwerk af. Dan zou je het beltegoed wat er nog op staat verliezen en ook nog eens opnieuw de afsluitkosten zou moeten betalen.

Aanbieders van simkaarten voor senioren

Er zijn veel providers die simkaarten aanbieden voor senioren. Maar de goedkoopste is toch wel Mobile Vikings. Deze provider biedt de goedkoopste herlaadkaart aan met laagste kosten voor bellen. Ook heeft deze provider nog een bonus voor nieuwe klanten. Zo kun je onbeperkt sms’en met een herlaadkaart. Klik hieronder voor meer informatie over het aanbod simkaarten van Mobile Vikings voor senioren.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen