Written by Mo Maghsoudi

Simkaart nummer behouden

Je telefoonnummer is iets persoonlijks. Het kan voorkomen, om wat voor reden dan ook, dat je een nieuwe herlaadkaart nodig hebt. De meeste mensen willen hun simkaart nummer behouden. In onze blog geven we antwoord op de volgende vraag: Hoe kan ik mijn simkaart nummer behouden als ik overstap van abonnement naar prepaid?

Welke providers bieden nummerbehoud aan?

We zullen het kort en bondig houden. Ja, dit is mogelijk. De meeste providers in Nederland bieden namelijk nummerbehoud aan. Het maakt niet uit of je een prepaid, sim only of mobiele abonnement hebt. Nummerbehoud is ook mogelijk als je onderling van provider wilt wisselen. Het enige wat je hoeft te doen is nummerbehoud aanvragen. Online kun je makkelijk en snel nummerbehoud aanvragen.

Simkaart nummer behouden bij een prepaid simkaart

Simkaart nummer behouden bij een prepaid herlaadkaart kun je aanvragen zodra het jou schikt. Bij een prepaid simkaart ben je namelijk niet gebonden aan een contract. Let op! Je beltegoed bij je huidige provider vervalt zodra je overstapt naar een nieuwe provider. We raden je aan om je tegoed eerst op te maken, mocht je wisselen van provider. Nummerbehoud kun je bij de meeste providers online aanvragen. Zodra je overstapt van prepaid kun je aangeven dat je je nummer wilt behouden. De providers regelen dit onderling met elkaar. Heb je al een nieuwe provider gevonden? Zo niet, bekijk dan hieronder de top tien goedkoopste prepaid simkaarten!


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Simkaart nummer behouden bij sim only of mobiele abonnement

Wil je je herlaadkaart nummer behouden bij een sim only of mobiele abonnement? Dan is het zo dat je 60 dagen voor de einddatum van je contract een nummerbehoud kunt aanvragen bij je provider. Dit kan nog wel eens per provider verschillen. We raden je aan om de voorwaarden en kleine lettertjes door te nemen, voordat je een het aanvraagt. Nummerbehoud bij een sim only of mobiele abonnement kun je bij de meeste providers online aanvragen. Als je van provider of abonnement wisselt, kun je aangeven dat je je nummer wilt meenemen naar de nieuwe provider of abonnement.

Voorwaarden simkaart nummer behouden

Houd rekening met de voorwaarden die de providers stellen bij het overstappen en nummerbehoud. Elke provider stelt een aantal voorwaarden en die onderling van elkaar kunnen verschillen.

We hebben een lijst opgesteld van de stappen die je moet volgen bij een prepaid simkaart nummerbehoud:

  • Koop een nieuwe simkaart bij één van de providers
  • Activeer de simkaart
  • Vraag nummerbehoud aan op de website van de desbetreffende provider
  • Bevestig
  • Verwissel de simkaart

Wat kost het? Nummerbehoud

Je simkaart nummer behouden: wat kost het?. Tegenwoordig bieden de meeste providers nummerbehoud gratis aan. De providers regelen dit onderling met elkaar. Je kunt het zien als een extra service die ze aanbieden. Na het aanvragen van nummerbehoud, hoef je in principe niets meer te doen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *