Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Verplichte registratie bij aankoop herlaadkaart

Zoals we eerder al hebben geschreven komt er binnenkort een einde aan de anonieme herlaadkaart . Twee weken geleden heeft het is dit besluit definitief genomen door het parlement. Ondertussen is het Koninklijk Besluit gepubliceerd in het Staatsblad en vanaf aanstaande 17 december zal deze wet officieel van kracht gaan.

Registratieplicht bij aankoop herlaadkaart

Bovenstaande betekent dat consument zich voortaan bij de aankoop van een herlaadkaart moeten identificeren. Op deze manier kunnen zij registreert worden in het nationale systeem. Gebruikers van een sim only-, of mobiel abonnement hebben zich altijd al moeten identificeren in verband met het contract dat afgesloten wordt. Nu deze wet is ingegaan zijn alle telefoongesprekken voortaan traceerbaar voor de veiligheidsdiensten. Dit is de belangrijkste reden geweest van het verbod op de anonieme simkaart. In onze voorgaande blogpost lees je hier meer over.

Herlaadkaart gebruikers hebben een half jaar om zich te registreren

Personen die momenteel een anonieme herlaadkaart in bezit hebben krijgen van de overheid een half jaar om zich te registreren. Wanneer zij dit niet doen zullen zij worden afgesloten en kunnen zij niet meer bellen met de simkaart. De grootste providers: Proximus, Base en Orange hebben hun klanten hiervan op de hoogte gebracht door middel van een SMS. Zij kunnen zich registreren op meerdere manieren. Bijvoorbeeld middels een app, via de website of in de registratie camper . Deze camper zal door het hele land gaan rijden en hierin kunnen gebruikers van een anonieme simkaart zich registreren!

1/5 - (1 stemmen)

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijftien + achttien =