Written by Donat Berisha

Verschil tussen nano en micro simkaart

Of je nou een herlaadkaart of simkaart met abonnement hebt: simkaarten hebben verschillende formaten. De drie gebruikelijke formaten voor simkaarten zijn nano, micro en standaard (in volgorde van kleinste naar grootste formaat). Nog vaak genoeg wordt gevraagd naar het verschil tussen een nano en micro simkaart. Het verschil is dus vooral het formaat. Lees daar nu meer over.

Belangrijkste verschil tussen een nano en micro simkaart

De grootte van de simkaarten verschilt. De kleinste formaat is de nano simkaart. Hierna volgt de micro simkaart. Afhankelijk van je apparaat, heb je een nano, micro of standaard simkaart nodig. Hieronder zie je per formaat de exacte grootte.

Formaat nano simkaart

Het formaat van een nano simkaart is:

12,3 bij 8,8 millimeter

Dit is het kleinste formaat simkaart. Lees verder voor het formaat van een micro simkaart en om direct het verschil te zien.

Formaat micro simkaart

Het formaat van een micro simkaart is:

15 bij 12 millimeter

Zoals te zien is de micro sim wat groter dan de nano sim. Hieronder lees je welk formaat voor jou geschikt is en wat je kunt doen wanneer je het verkeerde formaat hebt.

Welk formaat is voor mij geschikt?

Welk formaat simkaart je nodig hebt, is afhankelijk van je apparaat. De meeste mensen hebben een simkaart nodig voor hun telefoon. Weet je niet zeker welk formaat simkaart je nodig hebt, vraag het dan even na bij de maker van het product of de website waar je het product (zoals je telefoon) hebt gekocht.

De meeste nieuwe telefoons past een nano simkaart op. Heb je een grotere simkaart, zoals een micro of standaard simkaart (formaat: 25 bij 15 millimeter), dan kun je een adapter krijgen. Deze krijg je meegeleverd of moet je apart aanschaffen.

Sommige apparaten werken nog steeds met micro of standaard formaat. Van micro naar standaard geldt ook: hier heb je een adapter voor nodig. Indien je juist het formaat wilt verkleinen, kun je een simkaart knipper gebruiken of zelf knippen/iemand laten knippen.

Een herlaadkaart aanschaffen?

Ben je op zoek naar een herlaadkaart, maar wilde je eerst meer weten over het verschil tussen een nano en micro simkaart? Dan ben je daar nu van op de hoogte. Op onze homepage bestel je eenvoudig een herlaadkaart.

Vandaag de dag leveren providers simkaarten vaak in 3-in-1 formaat door middel van adapters. Heb je al een simkaart, dan kun je voor het vergroten dus een adapter aanschaffen en voor het verkleinen de simkaart knippen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *