Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Vraag naar mobiel internet stijgt in Nederland

Wie in Nederland denkt dat de toename van het mobiele datagebruik op het hoogtepunt is, heeft het mis. Al jarenlang stijgt het gebruik van mobiel internet onder de Nederlandse smartphonegebruiker en dit blijft ook maar toenemen. Uit cijfers van een marktonderzoeksbureau is gebleken dat de Nederlanders verwachten dat de databundel van hun volgende abonnement nog hoger ligt. Namelijk op gemiddeld 4,4 GB tegenover de huidige internetbundel van gemiddeld 4,1 GB. Zal deze trend zich ook in België gaan voorzetten?

Onbeperkte databundel voor de toekomst

Ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking geeft aan een onbeperkte internetbundel te willen in de toekomst. Ook dit percentage is gestegen ten opzichte van de voorgaande jaren. De stijging van mobiele data lijkt daardoor nog niet op haar hoogtepunt. In België verwachten wij een soortgelijke stijging te gaan zien in de vraag naar mobiel internet. Gezien het feit dat mobiele data ook nog steeds goedkoper wordt is er nog geen reden tot stagnatie van deze trend. Er zijn meerdere manieren om voor weinig geld veel te kunnen internetten. Dat kan onder andere via:

  • Een data simkaart
  • Een prepaid internet data bundel
  • Sim only abonnement met een databundel

Data simkaart

Een data simkaart simkaart is bedoeld voor mensen die alleen maar willen internetten, of voor apparaten die alleen maar gebruik maken van het mobiele internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme apparaten zoals de nieuwste alarmsystemen, koelkasten of de mifi-router. Op een prepaid data only simkaart kun je een internetbundel activeren, waarmee je kunt internetten totdat je bundel leeg is.

Een prepaid internet databundel

Internetten via je prepaid simkaart kan ook steeds goedkoper tegenwoordig. Door een bundel te activeren voor je prepaid internet, bespaar je veel geld. Afhankelijk van je bundel betaal je soms maar €0,01 per MB of zelfs nog minder.

Sim only abonnement met een databundel

Weet je zeker dat je iedere maand een bepaalde hoeveelheid aan data gebruikt, dan kun je goedkoop uit zijn met een sim only abonnement met internet. Providers zoals T-Mobile en Tele2 hebben een onbeperkte databundel op de markt gebracht, waarmee je iedere maand zoveel kunt internetten als je wilt.

Minder telefoongebruikers zonder databundel

Uit het marktonderzoek is tevens gebleken dat het aantal Nederlanders zonder mobiele internetbundel flink is afgenomen. In 2013 gebruikte bijvoorbeeld nog bijna de helft (43%) geen mobiele data. In 2017 was dit nog maar 19 procent. Het zou kunnen dat deze 19% wel gebruik maakt van mobiel internet, via bijvoorbeeld het wifi netwerk of via het afrekenen van losse MB’s. Hoe dit in België is, is niet exact bekend. Ook hier verwachten wij dat de Nederlandse trend ook in België gaande is.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *