Written by Mo Maghsoudi

Welke herlaadkaart past bij mij?

Hoe kies je een geschikte herlaadkaart?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kopen van een herlaadkaart. Er zijn namelijk verschillende punten waar je op moet letten. Anders kan het er namelijk voor zorgen dat je niet een geschikte simkaart hebt en er een tijdje aan vast zit. Maar wat zijn dan punten die je moet overwegen voordat je een simkaart koopt?

  • Kies je voor een prepaid of een abonnement?
  • Welke formaat simkaart heb je nodig?

Prepaid of Sim only Abonnement?

Wanneer je een simkaart koopt zijn er twee mogelijkheden waarbij je alleen een herlaadkaart ontvangt. Zo kun je een prepaid simkaart kopen of kiezen voor een simkaart met een abonnementsvorm, ook wel bekend als een sim only abonnement. Beide hebben zo hun voor- en nadelen die we uitgebreid bespreken in de blogpost Prepaid of Abonnement? Om antwoord te geven op de vraag “welke herlaadkaart past bij mij” zullen we hieronder samenvatten wat het verschil is tussen de varianten.

Welke vorm past bij jou?

Bij een Prepaid simkaart zit je niet vast aan een abonnement. Je bent dus vrij om vooraf beltegoed op je simkaart te zetten en het te gebruiken wanneer je wilt. Je hebt immers geen kosten bij geen gebruik. Hierdoor is het zeer geschikt voor personen die af en toe willen bellen, SMS’en of internetten. Een Sim only abonnement is precies het tegenovergestelde van een prepaid simkaart. Bij een abonnement heb je over het algemeen iets lagere tarieven per belminuut of per MB. Hierdoor het is geschikt voor personen die veel gebruik willen maken van hun tegoed. Daarnaast heb je maandelijkse kosten, want je betaald immers elke maand voor een X aantal belminuten, SMS-jes en MB. De keuze ligt dus geheel bij jou. Wanneer je hebt gekozen voor een Prepaid of Sim only abonnement, kun je nog gaan kijken naar de type simkaart die je nodig hebt.

Welke formaat herlaadkaart moet je kiezen?

Er zijn drie soorten herlaadkaarten die vaak gebruikt worden voor mobiele telefoons. De standaard simkaart, micro simkaart en de nano simkaart. Het enige verschil is het formaat. Je zult dus even moeten kijken welke simkaart past bij jouw telefoon. Oudere mobiele telefoons maken veelal gebruik van een gewone simkaarten, terwijl nieuwere telefoons voornamelijk gebruik maken van een nano simkaart. Dit is de kleinste formaat wat nu beschikbaar is.

Twijfel je of je een Nano of Micro simkaart moet aanschaffen? De onderstaande providers bieden 3-in-1 prepaid simkaarten. Hiermee loop je niet onnodig risico dat je straks een simkaart hebt waar je niets aan hebt. Bestel een simkaart door te klikken op de bestelknop.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

3/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *