Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Data simkaart voor GPS & GPRS tracker

GPS en GPRS trackers bestaan al jarenlang. Door de introductie van nieuwe soort technologieën kunnen we deze trackers sinds kort ook met data simkaarten gebruiken.
In dit artikel bespreken we hoe dit in zijn werking gaat en waar je een data simkaart voor GPS tracker en GPRS kunt bestellen.

Wil je direct een simkaart voor jouw tracker kopen? Zie onderstaande vergelijkingstabel voor de beste opties. Ons advies is onze eigen hiervoor ontwikkelde prepaid data sim only! Lees verder op deze pagina waarom dit de beste keuze is.

Hoe werkt een GPS tracker en GPRS?

Een GPS tracker of GPRS systeem werkt bijna hetzelfde als een telefoon in de zin dat het gaat over het zenden en ontvangen van signalen. De GPS trackers kunnen op verschillende manieren een signaal afgeven naar de eigenaar: De mogelijkheden per SMS, applicaties en via mobiele telefonie. Hieronder worden deze mogelijkheden verder toegelicht.

Sms bericht

Dit is de meest nauwkeurige manier van GPS/GPRS tracken, omdat de GPS/GPRS tracker een sms stuurt met daarin de precieze coördinaten van de locatie van de GPS/GPRS tracker. Vaak zijn de GPS/GPRS trackers ook nog uitgerust met speedometer, dus krijg je dan een bericht van de tracker met daarin de coördinaten, de snelheid van de tracker en het batterijniveau. Hoewel deze uiterst nauwkeurig is, wordt er toch vaker naar de tracker met applicaties gekeken, omdat deze steeds populairder worden en ook iets simpeler in gebruik zijn. Hier heb je in tegenstelling tot alleen een prepaid simkaart wel een data simkaart voor nodig om via internet informatie te versturen.

Mobiele app

Allerlei verschillende GPS trackers hebben hun eigen app waarin je altijd via een dataverbinding of wifi verbinding kunt checken waar de tracker is. Het kan wel zijn dat hier een lichte vertraging bij zit, omdat het over een verbinding loopt en dus kan verschillen als de verbinding minder of slecht is. Vaak gaat het ook via Google maps. je krijgt dan een live beeld van de tracker op de kaart en die kun je zo volgen.

App op de pc

Hier is het hetzelfde als de mobiele app alleen dan heeft het iets meer functies, zoals elke beweging vastleggen in een logboek met tijd en datum erbij.

Telefonie

Er zijn trackers waar je in kunt stellen waar degene of het object dat je track naar toe kunnen gaan, als ze dan buiten de aangegeven regio gaan belt de tracker het nummer van de eigenaar om te waarschuwen dat de tracker buiten de gekozen zone zit. Deze technologie heet Geofencing en zo kun je gebieden instellen om er zogenaamd een fence (hek) omheen te zetten.

Waarom onze data simkaart voor GPS tracker en GPRS?

Er wordt vanouds gecommuniceerd met GPS en GPRS trackers via SMS. Hiervoor worden prepaid simkaarten (herlaadkaarten) ingezet. Uiteraard heeft een traditionele prepaid simkaart (herlaadkaart) hiervoor een werkende netwerkverbinding nodig, of gewoon beltegoed om te kunnen SMS’en. Veel verschil is er niet als er gebruik wordt gemaakt van een netwerkverbinding of van SMS.

Data simkaarten, zoals die van ons, werken alleen via het internet. Via SMS tracken is niet mogelijk. Wel kan de simkaart door ons eenmalig via SMS worden ingesteld (bijvoorbeeld onze APN instellen). Hierna zal een GPS of GPRS tracker via het internet moeten worden gebruikt. Er zijn een aantal voordelen bij de data simkaarten die wij verkopen (waarbij gebruikt wordt gemaakt van een netwerkverbinding, in plaats van SMS):

 • De data simkaart is geldig in heel Europa in tegenstelling tot de andere. Wil je mensen of objecten door heel Europa tracken (in Nederland zelf werkt deze natuurlijk ook) dan is deze data simkaart perfect. Deze data simkaart is het goedkoopste alternatief per MB (begint bij 0,8 cent per MB voor lage bundels en 0,6 cent bij de hogere data bundels). Hier zul je nooit MB’s te kort zijn en kun je heel simpel opwaarderen wanneer nodig.
  Ook een aantal andere voordelen van deze data simkaart zijn:
 • De sim is onbeperkt houdbaar en het tegoed verloopt niet
  De simkaart zal nooit verlopen en het tegoed op de simkaart is 365 dagen geldig. Het tegoed blijft vanaf het moment van opwaarderen 365 dagen geldig daarna wordt het vast gezet tot het volgende moment van opwaarderen. Het zal dus nooit verdwijnen en blijft altijd op de simkaart staan, je raakt het dus ook niet kwijt maar het wordt behouden op de simkaart.
 • Voor vragen en service is er altijd 24/7 support beschikbaar
  Er is 24/7 engelse support beschikbaar voor mensen die vragen hebben over de data simkaart.
 • De data wordt per 1 KB afgerekend
  Het verbruik wordt in KB’s afgerond in plaats van MB’s (1000 Kb= 1 MB) dus ben je voordeliger uit met name met de Machine 2 Machine en IoT toepassingen omdat deze heel weinig verbruiken en zo dus niet nadelig omhoog afgerond worden. Voor meer gedetailleerde informatie zie de pagina: Data simkaart.

Verbruik van data

De GPS tracker en GPRS gebruiken gemiddeld per verzonden locatie minder dan 1 KB (1000 KB is 1 MB) dus zou je per MB 1000 keer de locatie door kunnen sturen, zou je dus een interval instellen van 30 seconden per verstuurde locatie duurt het ongeveer 8 uur voor de tracker 1 MB heeft verbruikt.

Welke simkaart moet ik kiezen?

Snel antwoord: Onze eigen data simkaart is de beste optie! Waarom?

 • Beste dekking
 • Goedkoopste data bundels
 • Speciaal hiervoor gemaakt en geoptimaliseerd
 • 24 uur support / klantenservice

Er zijn een aantal data simkaarten die geschikt zijn voor de GPS trackers en GPRS. Echter, hangt de keuze af van het apparaat. Oude GPS/GPRS trackers maken vaak nog gebruik van een SMS-functie en nieuwere trackers maken gebruik van een netwerkverbinding.
We zetten hieronder een aantal opties neer zodat je de goede keuze kunt maken.

Snelle vergelijking

Mobile Vikings

Op zich een goede provider maar je betaalt met deze simkaart voor een complete simkaart en niet alleen voor data. Je beltegoed of data tegoed zal ook veel eerder verlopen (6 maanden) en bij onze simkaart is het maarliesfst 365 dagen ofwel 12 maanden geldig. Dit is voor data juist erg belangrijk omdat niet altijd alle data binnen 6 maanden gebruikt wordt. Uiteindelijk zal je dus data moeten weggooien waardoor je veel duurder uit bent.

Onze eigen data simkaart

Wij bieden ook een data simkaart aan, deze is puur voor een data verbinding en is in heel Europa geldig in tegenstelling tot de andere. Moet er een SMS commando worden gestuurd om de simkaart in te stellen / te activeren? Dan kunnen wij dit gewoon doen. Let op: hiermee is het dus mogelijk om via SMS onze simkaart te verbinden met de tracker. Het tracken zelf moet vervolgens wel online gebeuren (via een applicatie of programma).

Wil je mensen of objecten door heel Europa tracken (in Nederland zelf werkt deze natuurlijk ook) dan is deze data simkaart perfect. Deze data simkaart is het goedkoopste alternatief per MB (begint bij 0,8 cent per MB voor lage bundels en 0,6 cent bij de hogere data bundels). Hier zul je nooit MB’s te kort zijn en kun je heel simpel opwaarderen wanneer nodig.
Ook een aantal andere voordelen van deze data simkaart zijn zoals hierboven al besproken:

 • De sim is onbeperkt houdbaar en het tegoed verloopt niet
  De simkaart zal nooit verlopen en het tegoed op de simkaart is 365 dagen geldig. Het tegoed blijft vanaf het moment van opwaarderen 365 dagen geldig daarna wordt het vast gezet tot het volgende moment van opwaarderen. Het zal dus nooit verdwijnen en blijft altijd op de simkaart staan, je raakt het dus ook niet kwijt maar het wordt behouden op de simkaart.
 • Voor vragen en service is er altijd 24/7 support beschikbaar
  Er is 24/7 engelse support beschikbaar voor mensen die vragen hebben over de data simkaart.
 • De data wordt op 1 KB afgerond
  Het verbruik wordt in KB’s afgerond in plaats van MB’s (1000 Kb= 1 MB) dus ben je voordeliger uit met name met de Machine 2 Machine en IoT toepassingen omdat deze heel weinig verbruiken en zo dus niet nadelig omhoog afgerond worden.

3/5 - (22 stemmen)

17 thoughts on “Data simkaart voor GPS & GPRS tracker

  1. Hi,

   At this moment in time, we offer a data only sim card that works in Europe and North-America (USA & Canada).
   You can find this (prepaid) data only card here: https://www.prepaidsimkaarten.be/product/data-simkaart-europa/

   A prepaid sim card from for example Mobile Vikings will work outside of Europe, but the prices will be (probably a lot) higher for calling and using data.
   This is different for each country, so we suggest to check for yourself to avoid any confusion.

   If we can help you with anything else, please let us know.

   Kind regards,
   Team PrepaidSimkaarten.be

 1. Beste, als de sim kaart geen sms kan ontvangen hoe kan ik dan de apn juist instellen? Bij mijn tk star tracker gebeurt die instelling door een commando te sturen via sms.
  Dank

  1. Beste Jeroen,

   Eenmalig de simkaart instellen via SMS commando’s is wel mogelijk. Dus bijvoorbeeld onze APN instellen via een SMS bericht kan wel.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.be

  1. De user manual zegt wel real-time tracking, maar om hem in te stellen moet je commado’s per sms naar de simkaart sturen

   1. Beste Jasper,

    Ja, onze data simkaarten kunnen wel SMS berichten ontvangen voor het instellen van de simkaart, dus inderdaad via SMS commando’s. Hiermee kan bijvoorbeeld de APN worden ingesteld.

    Met vriendelijke groet,

    Team PrepaidSimkaarten.be

 2. Is het mogelijk als Nederlander bij jullie een data kaartje te kopen bijvoorbeeld een data simkaart voor Europa?

  1. Beste Johan,

   Uiteraard. Je kunt vanuit onze website direct bestellen vanuit Nederland.
   Eventueel kun je ook onze Nederlandse website gebruiken. Typ dan in plaats van .BE even .NL

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.BE

  1. Beste Dany,

   Bedankt voor je reactie.

   Op de website van de leverancier staat dit helaas niet vermeldt.
   Ik zou zeggen dat de data simkaart hier wel geschikt voor is (GPS en Internetverbinding).
   Je kunt het uiteraard even navragen bij je leverancier.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.be

 3. Voor de meeste GPS-trackers moet je een sms sturen om locatie te vragen.
  Dus dit gaat niet met deze sim-kaart ?
  Naar welk type tracker moet ik op zoek dan ?

  1. Beste Rene,

   Bedankt voor je reactie!

   Dat klopt! Er zijn vele verschillende soorten GPS trackers. Voor een SMS GPS tracker is dit geen geschikte simkaart (behalve als SMS alleen nodig is voor eenmalig SMS berichten versturen).
   Deze simkaart wordt voornamelijk gebruikt door real time GPS trackers en internet GPS trackers.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.be

 4. Beste,

  Hoe lopen de betalingen na verbruik?
  Via factuur?
  Krijgen we een overzicht?

  Graag wat meer praktische info indien deze simkaart besteld wordt.

  Mvg
  Kristoff Behiels

  1. Beste Kristoff,

   Bij je bestelling ontvang je een speciale inlog waarmee jij kunt inloggen op de website.

   Hiermee kun je gemakkelijk en snel je Data simkaart opwaarderen.

   Ook is het mogelijk om je gebruik in te zien en hoe veel data je nog over hebt.

   Ik hoop hiermee antwoord te hebben gegeven op je vraag.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.BE

  1. Beste Xavier,

   Bellen is helaas niet mogelijk met onze data simkaart.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.BE

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *