Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Geen prepaid simkaarten meer bij Simyo en Aldi Talk

Vanwege een anti-terreurmaatregel met betrekking tot het verbod op de anonieme prepaid simkaart, voelen Aldi Talk en Simyo zich genoodzaakt dus prepaid formule stop te zetten. Deze maatregel is van kracht gegaan nadat is gebleken dat criminelen in de voorbereiding tot een aanslag met elkaar communiceerde via de anonieme prepaid simkaart. Voortaan moeten mensen zich ook hiervoor registreren bij hun provider.

Aldi Talk en Simyo genoodzaakt te stoppen met prepaid simkaarten

Aldi Talk en Simyo geven aan dat zij een proces rondom de verplichte registratie niet kunnen realiseren. Zij hebben het vanaf december tot op heden tot stand proberen te brengen, zonder resultaat. Aldi Talk verkoopt haar simkaarten namelijk in de Aldi supermarkten en kan een dergelijk betrouwbaar proces niet in de vele winkels doorvoeren.

Wij betreuren dat deze providers ermee zullen stoppen. Aldi Talk kwam regelmatig als goedkoopste uit de bus met betrekking tot een prepaid simkaart voor kleingebruikers. Simyo was op haar beurt erg aantrekkelijk MET WAT?
Beiden stoppen in het eerste weekend met de prepaid diensten (6 en 7 juni). Klanten van deze providers dienen voor die tijd hun prepaid tegoed op te maken en over te stappen naar een andere provider. Wij adviseren deze klanten om over te stappen naar Base. Degene die dit doen kunnen 15 euro gratis beltegoed ontvangen ter compensatie van de belwaarde die eventueel verloren gaat. Ook kunnen klanten hun nummer meenemen.

Wat verwachten wij op de markt

Wij verwachten niet dat er nog meer prepaid providers stoppen met het aanbieden van hun diensten. Uit een onderzoek van het BIPT is gebleken dat de grootste providers zoals Proximus, Base, Orange en Mobile Vikings hun registratieproces op orde hebben en dat dit vrij vlekkeloos verloopt. Een aantal andere providers zoals Lyca Mobile, Vectone en Carrefour Mobile hebben nog wel enigszins moeite met registratie van de herlaadkaart. Zij zijn onlangs hun vinger getikt door het BIPT, omdat blijkt dat er nog steeds anoniem gebeld kan worden. Het is zorg dat deze providers hun proces verbeteren, omdat het anders kan lijden tot een boete of ontheffing van de vergunning. Mede door de omvang en professionaliteit van de providers verwachten wij dat zij dit alsnog kunnen realiseren om voor eind juni alle gebruikers van een prepaid simkaart te registreren. Over de identiteitsregistratie van Aldi Talk en Simyo waren nog geen problemen bekend, maar zij hebben zelf besloten dat het niet realiseerbaar is.

Sinds december 2016 moeten mensen die een prepaid simkaart kopen zich direct identificeren en de herlaadkaart registreren. Consumenten die hun simkaart toen al in bezit hadden, hebben tot eind juni om deze te registreren, om te voorkomen dat de prepaid simkaart wordt geblokkeerd.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *