Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Identificatie van mijn herlaadkaart

Tegenwoordig zul je jouw herlaadkaart na aankoop moeten identificeren. Vroeger was dit niet nodig, maar aangezien anonieme herlaadkaarten verboden zijn, is je herlaadkaart identificerennu wel verplicht. Als je dit nog niet hebt gedaan, is jouw herlaadkaart geblokkeerd. Lees in deze blog over waar je op moet letten bij identificatie van je herlaadkaart.

Identificatie herlaadkaart: hoe doe je het?

Je herlaadkaart identificeren, hoe gaat dat in zijn werk? Dat ligt aan de provider waar je momenteel bij zit. Dit proces zal in de meeste gevallen echter zo goed als automatisch gaan. Het identificeren van je Mobile Vikings herlaadkaart doe je bijvoorbeeld door met een Belgische debetkaart je betaling uit te voeren. Elke 18 maanden is er een controle voor je identificatie, waardoor je op dat moment weer met een Belgische debetkaart zal moeten betalen. De kans is echter groot dat je dit al doet, waardoor dit een automatisch proces is. Voor klanten met een Ello herlaadkaart is geen aparte registratie vereist, aangezien de benodigde gegevens al doorgegeven worden bij de bestelling. Je hoeft dus zelf geen extra stappen uit te voeren. Uiteraard kan dit verschillen per provider.

Waarom je herlaadkaart identificeren?

Een wet, die is ingegaan op 17 december 2016, heeft ervoor gezorgd dat de identificatie van je herlaadkaart verplicht is. Dit is een antwoord op fraude en terrorisme dat heeft plaatsgevonden door het gebruik van anonieme simkaarten. Door een verbod op anonieme simkaarten in te voeren wil de overheid fraude en terrorisme bestrijden.

Wanneer je nu een herlaadkaart koopt, hoef je je geen zorgen te maken over registratie van je herlaadkaart. Weet je toch niet zeker hoe het precies zit? Kijk dan op jouw online account bij je provider of neem even contact op. Heb je nog een oude herlaadkaart? Dan zou deze wel eens geblokkeerd kunnen zijn. Lees hieronder verder om erachter te komen wat je daartegen kan doen.

Je oude of geblokkeerde herlaadkaart identificeren

De wet heeft ervoor gezorgd dat het identificeren van je herlaadkaart voor 7 juni verplicht is. Had je dit niet gedaan, dan werd je herlaadkaart geblokkeerd. Dat betekent gelukkig niet dat je nooit meer je herlaadkaart kan gebruiken; bij vele providers kun je op de volgende manieren je herlaadkaart deblokkeren:

  • Online betaling (gegevens achterlaten)
  • In de winkel van je provider
  • Met je eID-kaart

Identificeren herlaadkaart bij overstappen binnen provider

In de meeste gevallen is je herlaadkaart identificeren niet nodig als je al klant bent van de provider. Mobile Vikings geeft aan dat extra identificatie niet verplicht is als iemand een extra herlaadkaart bestelt of overstapt van abonnement naar herlaadkaart. Het identificeren van je herlaadkaart gaat in dit geval automatisch.

Identificatie herlaadkaart voor anderen

Wil je voor iemand anders een herlaadkaart aanvragen? Dit is in de meeste gevallen mogelijk zonder je druk te maken over identificatie van de herlaadkaart. Zie hieronder in welke gevallen dit mogelijk is:

  • Familie (zoals kinderen of broer/zus)|
  • Echtgenoot
  • Iemand met wie je wettelijk samenwoont
  • Iemand van wie je voogd bent
Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *