Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Internet simkaart: gebruik & aanschaf

Ben jij op zoek naar een internet simkaart voor jouw elektronische apparaat? Op deze pagina kun je verschillende herlaadkaarten vinden welke je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je mobiel, iPad, laptop of MIFI router. Lees dus gerust verder

Wat is een internet simkaart?

Wegens het feit dat een internet simkaart een andere betekenis kan hebben, hebben wij een duidelijk onderscheid gemaakt op deze pagina. Hier hebben we internet simkaarten onderverdeeld welke geschikt zijn voor mobieltjes en tablets én de internetsimkaarten die meer geschikt zijn voor IoT/M2M toepassingen. Daarnaast zijn de laatst genoemde herlaadkaarten ook ideaal voor laptops en MIFI routers, maar dit wordt later nog besproken.

Internet simkaart kopen?

Wil je een internet simkaart kopen voor je mobiel of je tablet? Dan heb je waarschijnlijk een normale simkaart nodig die ook een werkende internetverbinding heeft. Wanneer het gaat om prepaid internet, kun je het beste een data bundel aanschaffen. Zo ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je losse MB’s verbruikt zonder bundel. Hieronder staat een overzicht van verschillende bundels die jij kunt bestellen. Zo kun je zelf vergelijken welke bundel het meest bij jouw huidige budget en gebruik past.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen

Data sim: alleen internet simkaart

Voor apparaten die een goed werkende internetverbinding nodig hebben is er gelukkig een data sim. Data simkaarten zijn prepaid herlaadkaarten die je kunt gebruiken om apparaten zoals slimme koelkasten en slimme thermostaten te voorzien van een supersnelle 4G verbinding. Deze apparaten hebben immers geen telefoonnummer nodig, maar alleen een dataverbinding. Daarnaast is deze type internet simkaart ook geschikt voor laptops en MIFI routers. Al ben je vaak op reis en je wilt even je mail wegwerken wil je immers een goed werkend netwerkverbinding hebben. Dit kan dan door een data sim in je laptop te zetten (mits deze een simkaart slot heeft) of door je MIFI router te voorzien van een data simkaart. Dan kun je een aantal apparaten om je heen voorzien van een netwerkverbinding.

De voordelen van een Data sim

De data sim die wij verkopen is een prepaid data sim. Je kunt gemakkelijk prepaid tegoed op je herlaadkaart zetten wanneer jij dat wilt. Maak je geen zorgen om houdbaarheid, want jouw tegoed is 365 dagen geldig! Zet je tussentijds nieuw tegoed op je simkaart? Dan is al je beltegoed weer een jaar geldig. De data simkaarten die hieronder staan, zijn geldig in Europa of Wereldwijd.

2.1/5 - (11 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *